Озонатор промисловий 20 грамів на час
Озонатор повітря знижує обмерзність повітря й обладнання, прибирає неприємні запахи, збагачує повітря киснем.
Застосування озонатора повітря для знезараження місць зберігання продуктів пітання, а також самих харчових продуктів дає змогу:
- знищити цвіль і бактерії, що викликають порчу продукції;
- уникнути застосування хлоровмісних речовин і вологої обробки;
- неабияк збільшити термін зберігання продуктів без втрати їхньої свіжості та високих поживних якостей;
- обробка озоном приміщень із характерним запахом дає виражений дезодорувальний ефект;
- обробка підвальних і складських приміщень змушує щурів і мишей залишати їх унаслідок високої чутливості цих тварин до озону.
У сучасному технологічному процесі тваринництва істотним вкладом у підвищення якості повітря й дезінфекції виробничих приміщень і обладнання може бути екологічно чистий процес озонування.
Озонатор — прилад, який виробляє за допомогою бар'єрного розрядника з навколишнього повітря газ озон (трикотний кисень). Озон є сильним окисником і має великий дезінфікувальний ефект.
Залежно від об'єму приміщення й налаштувань приладу Озонатори можуть працювати в присутності людей і тварин (росінь) в оброблюваному приміщенні — гранично допустима концентрація (ПДК) озону не має перевищувати норму для людини 0,16 мг на м3; або без присутності живих організмів для стерилізації приміщення, коли ПДК перевищена.
Отже, можна виділити такі сфери застосування озонаторів на Вашому підприємстві:
-
під час проведення ветеринарно-гігієнічних заходів, спрямованих на дезінфекцію та дезодорацію різних об'єктів;
-
Усунення неприємних запахів
-
в технології перероблення та зберігання продуктів тваринництва для санітарної обробки та консервації м'яса та субпродуктів;
-
у виробництві та застосуванні кормів для санітарно-гігієнічної обробки кормів та їх консервування;
-
стерилізація лабораторних приміщень, обладнання та інструменту
-
дезінфекція тари, обладнання, інструменту та спецодягу персоналу;
-
у технології вмісту тварин для профілактики захворювань, кращого набору ваги, зменшення падежу, кращого насичення крові киснем, поліпшення умов утримання тварин і роботи персоналу;
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Метод утворення озону | Тихий розряд |
Продуктивність за озоном | 20.0 (г/час) |
Система охолодження | Повітряна |
Таймер | Да |
Вага | 8.0 (кг) |
Гарантійний термін | 18 (мес) |
Електричні параметри | |
Споживана потужність | 130.0 (Вт) |
Напруга мережі | 220~240 В |
Частота тока | 50 (Гц) |
Дані коригуються відповідно до мікробіологічних аналізів.
Є вся дозвільна документація!
Методичка з розрахунку озонування приміщення в присутності людей.
-
Визначаємо обсяг (V) оброблюваного приміщення. Для цього довжину (L) приміщення множимо на ширину (b) і множимо на висоту (h)
V(м³) = L(м) х b(м) x h(м)
-
Визначаємо кількість (n) озону, необхідну для цього приміщення, з огляду на те, що ПДК для людини становить 0,16 мг/м3, а 1г = 1000 мг. Для цього об'єм приміщення (V) помножений на ПДК і ділимо на 1000, щоб отримати кількість озону в грамах.
n (г) = V(м³) х 0,16 / 1000
-
Визначаємо час (t) необхідного приладу, щоб зробити цю кількість озону. Для цього кількість озону (n) необхідна для оброблення приміщення ділимо на продуктивність приладу (5 або 20 г/год) і збільшуємо на 60, щоб отримати час у хвилинах.
t (мін.) = n (г) / 5 або 20 (г/год) х 60
Ми дістаємо час у хвилинах, який необхідно встановити на таймері приладу для його автоматичного вимкнення.
-
За наявності вентиляції в оброблюваному приміщенні необхідно з'ясувати її інтенсивність (кілька разів на годину змінюється об'єм повітря в приміщенні) і помножити час (t) на це значення.
За потреби повної дезінфекції приміщення треба виходити з розрахунку, що 20-грамовий прилад за 2-х годинного режиму роботи та подальшої 20-хвилинної експозиції може дезінфікувати 600 м3. 5-грамовий — 150 м3. Під час дезінфекції в приміщенні не мають бути люди чи тварини!
- Ціна: від 13 480 ₴