Озонатор повітря, продуктивність 16 грамів година
Напівпромисловий озонатор повітря, Екозон-16-АА, продуктивністю 16 г/год, прилад, який знайшов широке застосування в тваринництві (свиноводські комплекси, птелевіферми тощо), а також успішно використовується в овочах і зерносховищах. Успішно справляється з неприємними специфічними запахами, знищує бактерії та віруси, проведе дезінфекцію приміщення об'ємом до 1000 м куб., освіжить і наситить повітря киснем. Використовується клінінговими компаніями для швидкого й ефективного очищення приміщень від сторонніх запахів (запах гару після пожежі, Мертвий запах тощо)
Сфера застосування озонаторів повітря:
Озонування повітря приміщень — дезодорація, дезінфекція;
Озонування під час зберігання харчових продуктів — знищення цвілі, комах, дератизація;
Озонування в молочній промисловості — дезінфекція ємностей;
Озонування в птоїводстві — дезодорація повітря, дезінфекція яєць;
Озонування в переробній промисловості — усунення неприємних запахів, знищення бактерій і вірусів;
Озонування в тваринництві — дезодорація повітря, знищення бактерій і вірусів, дезінфекція, дератизація;
Озонування зерна та насіння — оброблення зерна під час зберігання, оброблення посівного матеріалу;
Озонування промислових викидів — зниження рівня сірководню
Озонування салону авто — усунення запахів, дезінфекція;
Застосування озону під час перероблення відпрацьованих автомобільних покришок — руйнування гуми;
Озонування робочого одягу та взуття;
Основні переваги використання озонаторів повітря:
Озон знищує всі відомі мікроорганізми: віруси, бактерії, грибки, водорості, їхні спори, цисти найпростіших тощо.
Озон знищує мікроорганізми в тисячі разів швидше, ніж будь-які інші дезінфектори.
Залишковий озон стерилізує поверхню.
Озон видаляє неприємні запахи та присмак.
Озон не утворює токсичних побічних продуктів.
Залишковий озон швидко перетворюється на кисень.
Немає й не може виникнути стійких до озону форм мікробів.
Озон у повітрі сприятливо впливає на здоров'я людей.
Озон — єдиний хімічний елемент, що має здатність відновлювати чистоту повітря. Це, найпотужніший з окислювачів, що трапляються в природі, має здатність руйнувати більшість органічних сполук, що забруднюють повітря в приміщеннях. Озонування — екологічно чиста технологія очищення, що ґрунтується на використанні газу озону, що виробляється озонатором. Озонатор виробляє озон із кисню, що міститься в атмосферному повітрі. Після взаємодії з забруднювальними хімічними та мікробіологічними речовинами озон перетворюється на звичайний кисень. На сьогодні використання озонаторів для озонування повітря — найбільш економічний і ефективний підхід. Озонування повітря у 1,5-5 разів ефективніше, ніж оброблення ультрафіолетовими променями, водночас у разі використання озонаторів витрати енергії вшестеро менше, ніж у разі очищення ультрафіолетом.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Метод утворення озону | Тихий розряд |
Продуктивність за озоном | 16.0 (г/час) |
Система охолодження | Повітряна |
Таймер | Да |
Вага | 5.5 (кг) |
Гарантійний термін | 18 (мес) |
Габаритні розміри | |
Ширина | 250.0 (мм) |
Довжина: | 480.0 (мм) |
Висота | 260.0 (мм) |
Електричні параметри | |
Споживана потужність | 110.0 (Вт) |
Напруга мережі | 220~240 В |
Частота тока | 50 (Гц) |
Озонатори повітря застосовуються для очищення повітря, дезодорують і дезінфікують повітря в приміщенні. Використовується для сухого дезінфікувального оброблення приміщень, складів, холодильних камер, систем вентиляції, знищення цвілі тощо. |
В медичних установах озонатори доцільно застосовувати для дезінфікування та дезодорації намет, перев'язувальних, процедурних, оглядових та інших приміщень, медичного інструменту, а також одягу пацієнтів та медперсоналу. |
Дезодорувальна та дезінфікувальна дія озону широко використовуються для санації та знезараження місць громадського користування (туалетів, столових). |
У разі щоденного оброблення озоном 4-6 мг/мЗ овочів і фруктів терміни їхнього зберігання збільшуються вдвічі. Озон у концентрації 1-3 мг/мЗнадає позитивний консервувальний ефект і збільшує термін зберігання різних видів фруктів, ягід і овочів. |
Продукт | Концентрація озону в повітрі сховища МГ/М3 | Тривалість одноразового озонування (год) | Періодичність озонування | Температура °С | відносна вологість, % |
картопля | 12- 14 | 3-6 | ежемесячно | 2-4 | 85-90 |
капуста | 5-6 | 4 | через добу | 0-1 | 90-95 |
яблука | 4-6 | 3-4 | ежедневно | 2-4 | 90-95 |
суниця | 4-6 | безперервно | ежедневно | 2-4 | 90-95 |
виноград | 4-6 | 3 | ежедневно | 2-4 | 90-95 |
Обробка озоном камери, завантаженої м'ясом, неабияк підвищує якісні показники м'яса. |
Періодичне озонування батонів п/к ковбас у процесі сушіння по 3 години на добу впродовж 5 діб із концентрацією 10-25 мг/мЗ має інгібувальну дію на мікрофлору. |
Характеристика м'яса | Оброблення озоном за концентрації 8-10 мг/мЗ | |
60 хв (озон) (після дозрівання м'яса) | Контроль без обробки озоном | |
Максимальний термін збереження, день | 18 | 10 |
Втрата маси за вироби | 7,6 | 10,9 |
Колір тушок | Світло-жовтий | Жовтий |
Запах м'яса | Власний свіжому м'ясу | Затхлий, гнилій |
Ніжність м'яса до зберігання, мм: грудний м'яз | 3,15 | 2,91 |
Ніжність м'яса до зберігання, мм: ніжний м'яз | 1,45 | 1,94 |
Ніжність м'яса після зберігання, мм: грудний м'яз | 2,91 | 2,75 |
Ніжність м'яса після зберігання, мм: ніжний м'яз | 1,12 | 150 |
Бактеріальна забрудненість, колоній в 1 мл змиву: до зберігання | 987 | 864 |
Бактеріальна забрудненість, колоній в 1 мл змиву: після зберігання | 65 | 736 |
Обробка харчових продуктів озонованою водою ефективно використовується для збільшення їхнього терміну зберігання.
Знезараження виробничих ємностей і технологічного обладнання істотно впливає на якість молочних продуктів. |
Застосування озону дає змогу в найкоротший термін забезпечити санітарні норми підприємства молочної промисловості, водночас озонування є більш економним методом, ніж традиційні (теплова та хімічна дезінфекція). |
- повітря у виробничих приміщеннях молокозаводів;
- приміщень заквасного відділення та відділення пересадки кефірних грибків;
- приміщень допоміжних служб підприємств;
- складських приміщень і холодильних камер;
- обладнання для виробництва сметани та сиру;
- обладнання сироробних цехів;
- обладнання для доння корів, молочних насосів;
- пастеризаторів;
- резервуарів-охолоджувачів для зберігання молока, ванн для сметани, бідонів, автомобільних цистерн;
- технологічних ємностей і трубопроводів тощо.
У промисловому птаства зараз озон застосовується в таких напрямках:
|
Основні рекомендації щодо застосування системи озонування «Крозон-2001» під час підтримання концентрації озону 8-12 мг/м3
Мета озонування | Тривалість озонування | Періодичність озонування | Об'єкт озонування |
Профілактична дезінфекція яєць до інкубації | 60 хв | 1 раз перед закладкою вінкубатор | Дезінфекційна камера (герметична шафа) |
Дезінфекція яєць у процесі інкубації | 30 хв | Через 6 год після закладання в акваріум | Інкубаторій (інкубаційні шафи) |
Збільшення термінів зберігання інкубаційних яєць | 2-3 год | Щодня 1 раз на добу | Яйцесклад, обладнаний |
Стимуляція штучного розвитку | 20 хв | 1 раз на добу впродовж усього періоду інкубації | Інкубаторій (інкубаційні шафи) |
Дезінфекція повітря в пташинику | 5-10 хв | 2-3 рази на день | Пташиник із птицею |
глобальна дезінфекція кормів | 6-8 год | 1 раз відразу після закладання | Зернохранище |
Підтримування чистоти в зерносховище | 1-2 год | Щодня 1 раз на добу | Зернохранище |
Оброблення продуктів птаства | 10-15 хв | Щодня 2-3 рази на добу | Яйцесклад, холодильник |
У рибопереробній промисловості озонувальне озонування ефективне впродовж усього технологічного ланцюжка: від оброблення риби до її консервування. Озоном обробляється як сам продукт, так і тара для консервування. За 40-60 хвилин оброблення гинуть цвілі, дріжджі та бактерії, а час збереження риби збільшується в 1,2-1,5 раза. |
- проведення стерилізації обладнання, дезодорації та дезінфекції повітря на судні та транспортному засобі;
- чималого збільшення терміну зберігання швидкопортних продуктів під час транспортування;
- різкого зниження обсіменності повітря спорами цвілі та дріжджових грибків у цехах підприємства;
- знищення бактерій, що викликають гниття продуктів;
- усунення неприємних запахів у холодильних камерах;
- стерилізації обладнання в цехах, ємностей, інструменту та тари.
Рибні напівфабрикати (тушки, філе, рубальні вироби) після 3-4 місяців їх зберігання за -18 °C краще зберігаються, якщо їх одноразово обробити озоном у дозі 4,5-5 можна розділити на два напрями. Перше має на меті стимулювати життєдіяльність живих організмів. З цією метою застосовуються концентрації озону на рівні ПДК (Предрібно допустима Концентрація).
Внаслідок застосування озонування повітря для профілактики захворювань у тварин практично усуваються бронхолегкові захворювання, тоді як у 40% тварин, що є в умовах звичайного повітряного середовища, 40% реєструються спонтанні пневмонії, сприяють загибелі до 20% особин. Використання озонованого повітря дає змогу підвищити опірність тварин до різних захворювань, що сприяє збільшенню добових привісів до 5-10%. |
Другий напрямок пов'язаний з придушення життєдіяльності шкідливих організмів або з усуненням шкідливих забруднень із довкілля та гідросфери. Концентрації озону в цьому разі набагато перевищують значення ПДК.
У разі двогодинного щоденного оброблення свинарника-маточника озоноповітряною сумішшю з концентрацією озону 0,8 мг/м3 мікробна обсемінність знизилася з 240 до 50,0 тис.м.т./м3, а концентрація аміаку знизилася з 12,0 до 4,0 мг/м3.
Озонатор повітря, 16 грамів на годину
- Ціна: 34 400 ₴