Кошик
60 відгуків
+380 (66) 268-21-52
+380 (93) 026-67-54
+380 (66) 268-21-52
Официальные поставки, сервисное обслуживание техники: Kränzle, Kärcher, Igeba - ООО "Энергомаш" ТД
Кошик
Супер цена

Озонатор промисловий

від 7 200 

  • В наявності
  • Код: 21.44.2017
Озонатор промисловий
Озонатор промисловийВ наявності
від 7 200 
+380662682152
  • +380 (66) 268-21-52
    Vodafone
  • +380 (93) 026-67-54
    Lifecell
  • +380 (66) 268-21-52
    Viber. WhatsApp. Telegram
+380662682152
  • +380 (66) 268-21-52
    Vodafone
  • +380 (93) 026-67-54
    Lifecell
  • +380 (66) 268-21-52
    Viber. WhatsApp. Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Озонатор промисловий

                                                                                               

Вартість обладнання вказана без НДС

Тривале зберігання овочів і фруктів. Як збільшити термін зберігання?

Вирощування овочів і фруктів дають уп'ятеро більше прибутку з одного гектара, ніж вирощування зернових. Водночас майже половина овочів і фруктів не доходять до кінцевого споживача через вади системи харчової логістики.

У світі накопичення чималий досвід застосування озону для оброблення фруктів і овочів. Озонування різко знижує обсіменність плодово-продуктивної продукції гнильною мікрофлорою, рівень метаболічних процесів і перешкоджає проростанню, тобто усуває основні причини псування сільськогосподарської продукції, даючи чималу економну ефект.

Практичне застосування озону як стерилізувального засобу почалося з очищення повітря складських приміщень. Цей спосіб полягав у насиченні повітря певною кількістю озону, достатнім, щоб знищити основні типи патогенних мікроорганізмів.

Здатність озону вбивати спори дає змогу дуже ефективно використовувати його для збільшення терміну зберігання продуктів і в рефрижераторах. Затрати на обладнання невеликі, порівнюючи з економічною ефективністю цього способу. Застосування озону оберігає від небезпеки появи неприємного запаху, а також інших небажаних наслідків використання інших антисептиків.

Під час зберігання різних видів овочів і фруктів необхідні різні концентрації озону. (які саме, можна подивитися в таблиці нижче)

Зберіганню фруктів приділяється особлива увага (кожен плід має лежати окремо, не стикаючись з іншими, крім того, не рекомендується паковання фруктів у закриті контейнери). Такий спосіб зберігання досить ефективний, забезпечуючи найменший опір нагнітному озоно-повітряному потоку.

Озон запобігає формуванню різних плесневих колоній на стінах сховища, дерев'яних ящиків та іншому пакованому матеріалу. Ці цвілі, навіть якщо й не завдають шкоди продукції, однаково надають фруктам неприємного специфічного запаху. У повітрі сховищ-холодильників досить часто міститься так звана блакитна пліснява гниль, яка дуже швидко розмножується і її ріст не сповільнюється навіть під впливом досить низьких температур (приблизно 0 °C).

Озон руйнує етилен, що виділяється овочами та фруктами, що затримує їх дозрівання.

 

На думку низки дослідників, тривалість зберігання можна збільшити в середньому вдвічі з одночасним збереженням тонкого аромату фруктів.

 

Проведені дослідження технологій дезінфекції складів, зокрема в присутності харчової продукції (картопель, зерно, цибуля, виноград тощо) підтвердили можливість зниження втрат на 30-40% від наявних. Водночас продукція не забруднюється шкідливими домішками та зберігає свої харчові та органолептичні властивості.

Нижче коротко розглянуті окремі аспекти застосування озону щодо овочів і фруктів:

 

Ягоди:

Полуниця, малина та виноград схильні створювати плісняві поселення в період зберігання. Ця тенденція легко пригнічується введенням озону (концентрація 1,6-2,4 мг/м3) без шкоди для якості та смаку, отже, термін зберігання може бути збільшений удвічі. Доведено, що обробка озоном винограду підвищує вміст ресвератролу в ягодах, що підсилює опірність патогенним мікроорганізмам. Полуниця, малина та виноград схильні створювати плісняві поселення в період зберігання. Ця тенденція легко пригнічується введенням озону (концентрація 1,6-2,4 мг/м3) без шкоди для якості та смаку. Унаслідок термін зберігання збільшується вдвічі.

Яблука:

Ефект озонування під час зберігання яблук може бути виявлений у разі концентрації озону від 1,6 до 8 мг/м3 залежно від сорту. Експерименти, проведені в США, показали, що якість більшості видів не гіршає навіть після холодного зберігання впродовж п'яти місяців у разі озонової концентрації 1,6 мг/м3. Якщо концентрація злегка завищена, спостерігається погіршення смаку деяких сортів. Зменшення концентрації не мало жодного впливу на норму дихання фруктів.

Апельсини:

Під час зберігання апельсини нечутливі навіть, до відносно високої озонової концентрації (40 ppm) у сховищі. Їх дозрівання також сповільнюється через окиснення етилену та інших продуктів обміну речовин.

Овощи:

Вплив озону на овочі збільшує терміни зберігання до 2 разів. Водночас втрати скорочуються в 1,5 — 2,5 раза. Застосування озону пригнічує розвиток фітопатогенної мікрофлори. Так, під час дії озону обсібність на поверхні картоплі знижується 1,5-2 рази, у повітряному середовищі — у 10-12 разів. Вихід стандартної продукції підвищується на 5-7% без погіршення біохімічних і дегустаційних показників.

Картопля:

Термін зберігання картоплі за температури 6-14 °C, вологості 93-97% і періодичним обробленням озоном концентрації озону 3 ppm, може бути збільшений на 6 місяців без шкоди для якості картоплі. У період зберігання в бульбах картоплі відбуваються особливі процеси, що діють на його поживну цінність. Найважливішими з них є зміни в вуглеводному комплексному поєднанні, вмісту вітамінів і в диханні клубнів. В озонованих картопляних бульбах вміст крохмалю та вітаміну C збільшується, тоді як вміст цукру зменшується. Водночас інтенсивність дихання залишається практично незмінною. Під час озону колір, смак і консистенція клубнів залишаються незмінними. Помічено, що озонування затримує проростання картоплі та дає змогу подовжити термін її зберігання на, не знижуючи посівних якостей.

 

Рекомендації щодо застосування озону для зберігання деяких видів овочів і фруктів

Продукт

Концентрація озону в повітрі (мг/м3)

Тривалість одноразового озонування (год)

Періодичність озонування

Температура oC

Відносна вологість, %

Картопля

12-14

3-6

ежемесячно

2-4

85-90

Капуста

5-6

4

через добу

0-1

90-95

Яблука

4-6

3-4

ежедневно

2-4

90-95

Земляніка

4-6

безперервно

ежедневно

2-4

90-95

Виноград

4-6

3

ежедневно

2-4

90-95

 

Характеристики
Основні
Країна виробникУкраїна
Інформація для замовлення
  • Ціна: від 7 200 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner