Кошик
44 відгуків
Официальные поставки, сервисное обслуживание техники: Kränzle, Kärcher, Igeba - ООО "Энергомаш" ТД
+380662682152

Озонатор промисловий

В наявностіКод: 21.44.2017

від 10 920 грн.

Купити
  • +380 показати номер +380 (66) 268-21-52
  • +380662682152 МТС
  • +380970359617 Киевстар
  • +380662682152 VIBER
  • Контакти
    • Телефон:
      +380662682152, МТС
      +380970359617, Киевстар
      +380662682152, VIBER
    • Контактна особа:
      Отдел продаж
    • Адреса:
      Киев, 03036, Жмеринская 26; Николаев, 54000, ул.Пушкинская 66А ; Харьков пр-т Гагарина 41, Харків, Харківська область, Украина
    • Email:
      0662682152u@gmail.com
  • Умови повернення та обміну

Озонатор промисловий

                                                                                               

Вартість обладнання вказана без ПДВ

Тривале зберігання овочів і фруктів. Як збільшити термін зберігання?

Вирощування овочів і фруктів дають в п'ять разів більше доходу з одного гектара, ніж вирощування зернових. Разом з тим, майже половина овочів і фруктів не доходять до кінцевого споживача через недосконалість системи продовольчої логістики.

У світі накопичено значний досвід застосування озону для обробки фруктів і овочів. Озонування різко знижує забрудненість плодоовочевої продукції гнильної мікрофлорою, рівень метаболічних процесів та перешкоджає проростанню, тобто усуває основні причини псування сільськогосподарської продукції, даючи значний економічний ефект.

Практичне застосування озону як стерилізуючого кошти почалося з очищення повітря складських приміщень . Цей спосіб полягав у насиченні повітря певною кількістю озону, достатнім щоб знищити основні види патогенних мікроорганізмів.

Здатність озону вбивати спори дозволяє дуже ефективно використовувати його для збільшення терміну зберігання продуктів в охолодженому стані. Витрати на обладнання невеликі порівняно з економічною ефективністю цього способу. Застосування озону оберігає від небезпеки появи неприємного запаху, а також від інших небажаних наслідків використання інших антисептиків.

При зберіганні різних видів овочів і фруктів необхідні різні концентрації озону. (які саме, можна подивитися в таблиці нижче)

Зберігання фруктів приділяється особлива увага (кожен плід має лежати окремо, не стикаючись з іншими, крім того, не рекомендується пакування фруктів в закриті контейнери). Такий спосіб зберігання досить ефективний, забезпечуючи найменшу опір який нагнітається озоно-повітряному потоку.

Озон запобігає формування різних цвілевих колоній на стінах сховища, дерев'яних ящиках і іншому пакувальному матеріалі. Ці цвілі, навіть якщо і не завдають шкоди продукції, все одно надають фруктам неприємний специфічний запах. У повітрі сховищ-холодильників досить часто міститься так звана блакитна плесневая гниль, яка дуже швидко розмножується і її зростання не сповільнюється під впливом досить низьких температур (близько 0 °С).

Озон руйнує етилен, виділяється овочами і фруктами, що затримує їх дозрівання.

 

На думку ряду дослідників, тривалість зберігання, можна збільшити в середньому вдвічі з одночасним збереженням тонкого аромату фруктів.

 

Проведені дослідження технологій дезінфекції складів, у тому числі в присутності харчової продукції (картопля, зерно, цибуля, виноград тощо) підтвердили можливість зниження втрат на 30-40% від існуючих. При цьому продукція не забруднюється шкідливими домішками і зберігає свої харчові і органолептичні властивості.

Нижче коротко розглянуті окремі аспекти застосування озону стосовно до овочів і фруктів:

 

Ягоди:

Полуниця, малина і виноград схильні створювати цвілеві колонії в період зберігання. Ця тенденція легко пригнічується введенням озону (концентрація 1,6–2,4 мг/м3) без шкоди для якості і смаку, таким чином, термін зберігання може бути збільшений у 2 рази. Доведено, що обробка озоном винограду підвищує вміст ресвератрола в ягодах, що посилює опірність патогенних мікроорганізмів. Полуниця, малина і виноград схильні створювати цвілеві колонії в період зберігання. Ця тенденція легко пригнічується введенням озону (концентрація 1,6–2,4 мг/м3) без шкоди для якості і смаку. В результаті термін зберігання збільшується вдвічі.

Яблука:

Ефект озонування при зберіганні яблук може бути виявлено при концентрації озону від 1,6 до 8 мг/м3 в залежності від сорту. Експерименти, проведені в США, показали, що якість більшості видів не погіршується навіть після холодного зберігання протягом п'яти місяців при озонової концентрації 1,6 мг/м3. Якщо концентрація злегка завищена, спостерігається погіршення смаку деяких сортів. Зменшення концентрації не чинило жодного впливу на норму дихання фруктів.

Апельсини:

При зберіганні апельсини нечутливі навіть, до відносно високої озонової концентрації (40 ppm) у сховище. Їх дозрівання також сповільнюється із-за окислення етилену і інших продуктів обміну речовин.

Овочі:

Вплив озону на овочі збільшує терміни зберігання до 2-х разів. При цьому втрати скорочуються в 1,5 ― 2,5 рази. Застосування озонування пригнічує розвиток фітопатогенної мікрофлори. Так, при дії озону обсіменіння на поверхні картоплі знижується в 1,5-2 рази, у повітряному середовищі ― в 10-12 разів. Вихід стандартної продукції підвищується на 5-7% без погіршення біохімічних і дегустаційних показників.

Картопля:

Термін зберігання картоплі, при температурі 6-14 С, вологості 93-97% і періодичної обробкою озоном концентрації озону 3 ppm, може бути збільшений на 6 місяців без шкоди для якості картоплі. У період зберігання в бульбах картоплі відбуваються процеси особливим чином діють на його поживну цінність. Найважливішими з них є зміни у вуглеводному комплексному поєднанні, зміст вітамінів в диханні бульб. У озонируемых картопляних бульбах вміст крохмалю і вітаміну С збільшується, тоді як вміст цукру зменшується. При цьому інтенсивність дихання залишається практично незмінною. При озонуванні колір, смак і консистенція бульб залишаються незмінними. Відзначено, що озонування затримує проростання картоплі і дозволяє подовжити термін його зберігання , не знижуючи посівних якостей.

 

Рекомендації щодо застосування озону для зберігання деяких видів овочів і фруктів

Продукт

Концентрація озону в повітрі (мг/м3)

Тривалість одноразового озонування (годину)

Періодичність озонування

Температура oC

Відносна вологість, %

Картопля

12-14

3-6

щомісяця

2-4

85-90

Капуста

5-6

4

через добу

0-1

90-95

Яблука

4-6

3-4

щодня

2-4

90-95

Суниця

4-6

безперервно

щодня

2-4

90-95

Виноград

4-6

3

щодня

2-4

90-95

 

Характеристики
Основні
Країна виробник Україна
Інформація для замовлення
  • Ціна: від 10 920 грн.
Контакти
  • Телефон:
    +380662682152, МТС
    +380970359617, Киевстар
    +380662682152, VIBER
  • Контактна особа:
    Отдел продаж
  • Адреса:
    Киев, 03036, Жмеринская 26; Николаев, 54000, ул.Пушкинская 66А ; Харьков пр-т Гагарина 41, Харків, Харківська область, Украина
  • Email:
    0662682152u@gmail.com